1

1

Μυστικά μακροζωίας

By | Leave a Comment

                                                                                                                                                                      
 Είναι η διατροφή το μυστικό της μακροζωίας; Μπορεί το σύγχρονο lifestyle να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες; Τι είναι τελικά η μεσογειακή διατροφή που πλέον έχει γίνει τάση παγκοσμίως;Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κατάλληλη διατροφή, η γνωστή μεσογειακή διατροφή, μπορεί να συμβάλει στην παράταση της ζωής. Οι μεγαλύτερες αιτίες θνησιιμότητας στην εποχή μας είναι οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος, που είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων και σύνθετων διεργασιών, και δυναμικών αλληλεπιδράσεων γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Ξένοι επιστήμονες μελετώντας την Ελληνική διατροφή διαπίστωσαν ότι ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε φρούτα, όσπρια, λαχανικά και ελαιόλαδο, όχι μόνο αυξάνει το μέσο όρο ζωής αλλά ελαττώνει σημαντικά την πιθανότητα προσβολής από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο.
                                                                                 
Το μυστικό στη μεσογειακή διατροφή είναι ο συνδυασμός των τροφών και όχι ένα συγκεκριμένο τρόφιμο. Η Ελλάδα κατά παράδοση έχει να παρουσιάσει τα καλύτερα διαιτολόγια σε σχέση με άλλες χώρες της Μεσογείου. Για το λόγο αυτό και πολλοί επιστήμονες διαιτολόγοι ανά τον κόσμο φαίνεται να υιοθετούν τις διατροφικές μας συνήθειες. 
Όμως, αντίθετα από τους ξένους, οι Έλληνες από το 1980 και μετά φαίνεται ότι απομακρύνονται από την παραδοσιακή διατροφή 
Διαβάστε περισσότερα....
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: