1

1

Κανονες διατροφης για να σταθεροποιησουμε το βαρος μας!

By | Leave a Comment
kanones-diatrofi̱s-gia-na-statheropoii̱soume-to-varos-mas!-gynaikeiaypothesi.blogspot.gr
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθει­ες και να σταθεροποιήσουμε το βάρος μας. Οι κουραστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας στην πόλη, η καθιστική ζωή, οι αναρίθμητες υποχρεώσεις στρεσάρουν το σώμα και επι­βαρύνουν τον μεταβολισμό. Αντίθετα, η χαλάρωση των δια­κοπών μάς επιτρέπει να «ακούσουμε» την όρεξή μας και να κουρδίσουμε σωστότερα το ρολόι του οργανισμού μας.
ΠΡΩΙΝΟ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: Δεν το παραλείπουμε ποτέ, γιατί θε­ωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν μάλιστα δεν Θέλουμε να νιώθουμε στο στομάχι μας ένα κενό πολύ πριν από την ώρα του μεσημεριανού, το πρωινό πρέπει να προσφέρει το 20% των Θερμίδων που προσλαμβάνουμε καθημερινά.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Περιορίζουμε τα κέικ και τα κρουασάν -που μας επιβαρύνουν με κενές Θερμίδες- και τρώμε δημητρι­ακά ολικής άλεσης, που περιέχουν φυτικές ίνες, ευεργε­τικές για τη λειτουργία του εντέρου. Αν πάλι επιλέξουμε ψωμί με λίγο τυρί ή γαλοπούλα, προτιμάμε να είναι ολικής άλεσης, σικάλεως ή πολύσπορο, στο οποίο μπορούμε να αλείψουμε λίγο βούτυρο (περίπου ½ κουταλάκι του γλυ­κού). Προαιρετικά, τρώμε ένα φρέσκο φρούτο (μήλο, νε­κταρίνι, ροδάκινο...) ή πίνουμε ένα ποτήρι φυσικό χυμό - ωστόσο, τα φρούτα είναι πλουσιότερα σε φυτικές ίνες από τους χυμούς.
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: Δεν το ξεχνάμε, επειδή αυτό το «πο­λύτιμο» μικρό γεύμα μάς κρατάει μακριά από το τσιμπο­λόγημα, ειδικά αν το μεσημεριανό αργεί.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Τρώμε μια φρουτοσαλάτα με 1 - 2 καλο­καιρινά φρούτα ή 5 - 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα ή βερί­κοκα ή πίνουμε ένα φρέσκο χυμό. Αν βρισκόμαστε στην παραλία, καλή επιλογή είναι 2 - 3 κράκερ (γαλέτες) ή 1 μπάρα δημητριακών.
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: Είτε τρώμε στο σπίτι είτε στο εστια­τόριο, αποφεύγουμε τις υπερβολές και δεν σηκωνόμα­στε από το τραπέζι νιώθοντας φούσκωμα.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Επιλέγουμε ένα καλό, ισορροπημένο γεύμα που περιέχει πρωτεΐνη (κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι ή θα­λασσινά, κόκκινο κρέας), άμυλο (πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά ή ψωμί) και μια χορταστική σαλάτα με λίγο τυρί με ωμά ή βρασμένα λαχανικά. Καλό είναι να μην προσθέσουμε σε αυτό το ήδη μεγάλο γεύμα κάποιο επιδόρπιο αν όμως Θέ­λουμε οπωσδήποτε να φάμε το γλυκό μας, τότε θα πρέπει να αφήσουμε στο στομάχι μας λίγο... κενό χώρο, διαφορε­τικά Θα έχουμε κάνει την «υπερβολή» μας.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: Ποτέ δεν το παραλείπουμε, διαφορε­τικά μέχρι το βράδυ Θα έχουμε πεινάσει πολύ και Θα φάμε ανεξέλεγκτα.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Τρώμε μια φρουτοσαλάτα ή γιαούρτι με φρούτα και κάποιες φορές ένα μικρό παγωτό χαμηλό σε λιπαρά ή μια γρανίτα με φρέσκα φρούτα (αν είναι σπιτι­κή, ακόμη καλύτερα).
ΔΕΙΠΝΟ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: Το βράδυ τρώμε πάντα πιο ελαφριά από το μεσημέρι, ειδικά αν πάμε σχετικά νωρίς για ύπνο. Φρο­ντίζουμε να μην αδειάζουμε το πανεράκι με το ψωμί, ενώ πίνουμε αλκοόλ με μέτρο. Η ιδανική ποσότητα είναι 1 ποτό για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες την ημέρα.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Αρχίζουμε με μια σαλάτα (στην οποία το λάδι δεν... ξεχειλίζει!), συνεχίζουμε με ψάρι ή θαλασσινά, κρέ­ας (ψαρονέφρι, μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς το λίπος της) ή κοτόπουλο. Αν το έχουμε παρακάνει στο άμυλο όλη την ημέρα, το βράδυ το αποφεύγουμε. Διαφορετικά, τρώμε λί­γο ψωμί, ρύζι, πατάτες ή μακαρόνια, ποτέ όμως όλα μαζί.
ΕΞΟΔΟΣ
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ: Δεν βγαίνουμε ποτέ στο με το στομάχι άδειο, γιατί τότε Θα προσπαθήσουμε να ξεγελάσουμε την πείνα μας με ξηρούς καρπούς, τσιπς, ποπ κορν κ.λπ. Τα παραπάνω πρέπει να καταναλώνονται πάντα με μέτρο.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Σε χαλαρή διάθεση και χωρίς να αγχωνόμα­στε για τις Θερμίδες που μας δίνουν, μπορούμε να φάμε καροτάκια, αγγουράκια ή ντιπ με λαχανικά

















Νεότερη ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: